Fästingvaccin TBE

Tänker du umgås med fästingar? Är du ute mycket i skog och mark är det kanske dags att börja fundera på fästing vaccin TBE…

Vad är TBE?

TBE eller fästingöverförd hjärninflammation är en virussjukdom som kan överföras till människa via fästingbett. Ett bett kan räcka för att bli smittad. Antalet rapporterade TBE-fall i Sverige är fler än någonsin. Idag finns ingen botande behandling mot sjukdomen men det finns fästing vaccin TBE både för barn och vuxna med skyddande effekt.

Vilka bör fästing vaccineras?

TBE-vaccination kan rekommenderas till dig som är fast- eller sommarboende i områden med smittrisk samt till personer som vistas i skog och mark, i dessa områden. Även resenärer som ska vistas på Åland, i Baltikum eller i särskilda riskområden i Central- och Östeuropa bör vaccineras.

För mer info: www.smittskyddstockholm.se

Praktiska fästing råd

Ta för vana att se över kroppen innan du går och lägger dig på kvällen. Hittar du en fästing, ta bort den så snabbt som möjligt. Titta till stället där fästingen suttit. Har du något symtom runt bettet och/eller känner dig påverkad på annat sätt kontaktar du läkare.

OBS! Pga Corona har vi nu enbart tidsbokade besök!
Måndag & tisdag 13:30 -17:30 samt fredag 9 -11:30

Vänligen boka VACCINATION genom webtidboken på hemsidans startsida, alternativt på telefon 0300- 56 20 56 vardagar mellan 08:00-09:30.

Välkommen till vår Vaccinationsmottagning!

Lotusläkarna

facebook

1177

region-halland